Recorregut Cultural LAGER ORIGINAL-ECO:

1. Castell

2. Farmàcia i Museu

3. Fonts

4. Església Mare de Déu dels Àngels

5. Barraques dels pastors

6. Parc de Sant Guillem

7. Gastronomía

Recorregut Gastronòmic IPA-ECO:

1. La Cantina

2.Esquirol

3. Marcelí

4. Hostal Rusó

5. Tupi

6. La formatgeria

7. Cal Cofa

8. Hípica Mas Rodonell

9. Pizzas Nacho

10. Food Troc

11. Jardí de la Plaça

12. Plus Ventura

13. Trumfes

14. Can Ventura

15. La Calèche

16. El Pou

17. Va de vins

18. La Bambola

19. eTapas

Adreces

 Filtrar per Categoria

Localitzador

1. Castell: No tenim grans palaus, no tenim canvis de guàrdia ni tampoc una gran Via Augusta però tenim un castell! I això no ho poden dir tots els reis, sinó que li diguin a Lluís XVI. Bé, no perdem el cap. Aquesta mítica fortificació està documentada per primer cop l’any 996. La construcció aprofitava la topografia del lloc, però a mesura que van passar els anys, es van introduir canvis d’estructura i millores. Va ser la principal fortificació del comtat de Cerdanya i va estar reconeguda per grans reis i monarques. La restauració es va realitzar el 2013 amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Girona.

2. Farmàcia i museu: Solucionant malalties des de temps immemorables. La farmàcia Esteve és una de les més antigues i de renom de tota Europa. Cobria les necessitats de la vila i d’altres poblacions de la rodalia. Tant a francesos com a catalans, els Esteve tenien solució per a mals de panxa i de queixals. A més a més trobareu la part més cultural i de museu on descobrireu, a través de peces arqueològiques i documentals, un recorregut històric, geogràfic i natural de la localitat.

3. Fonts: L’aigua de Llívia és màgica, no només perquè es fa servir per elaborar la Lybica, sinó perquè les fonts del Segre, Xàfec o del Ferro, tenen propietats terapèutiques. Ara bé, si encara teniu ànsia de natura, refresqueu-vos al torrent d’Estahuja o de Rocacanal.

4. Església: No hi ha bar a Llívia sense Lybica ni vila sense església. D’estil gòtic i construïda a finals del segle XVI, disposa de trets típics de fortalesa. A les seves claus hi figuren la Mare de Déu dels Àngels i l’escut dels Descatllar, el de Catalunya i una referència al Castell.

5. Barraques dels pastors: Quan una pedra té tants anys d’història vol dir que la vila on es troba ha estat molt important al llarg de la història. I això succeeix amb Llívia. A uns kms de la vila trobareu petites construccions fetes pels pagesos i que ens parlen de la societat i les activitats agrícoles i ramaderes. Les més singulars són la Barraca del Serrat de Sant Pere, la Barraca de la Benita, la Barraca de la font del ferro o bé la Barraca de l’Estorc.

6. Parc de Sant Guillem: A la muntanya què creus que hi trobaràs? Doncs camp i camp. Aquest parc és una extensa esplanada verda on podreu visitar l’Ermita de Sant Guillem, patró de Llívia. Es va construir en la seva memòria, ja que segons la llegenda, va emmalaltir i morí fent de pelegrí a Sant Jaume. Les seves restes van traslladar a Llívia i aquí resideixen.

7. Gastronomia: A la vila de Llívia pots menjar i posar-te les botes amb facilitat. Considerem el nostre menjar com a patrimoni de tota la regió, perquè ens agrada i perquè et lleparàs els dits. Entrant en matèria et recomanem amb molta gana i moltes ganes… Les carns ecològiques, les trumfes de renom, els lactis, el trinxat i sobretot sobretot, la cervesa artesana, la Lybica!

MENÚ:

2. L’ Esquirol: Més que un hotel, més que un restaurant. Descobreix impecables menús a un preu i gust exquisit. (Avinguda de Catalunya, s/n)

3. Can Marcel·lí: Cuina de muntanya per sentir-se com a casa. Posa’t les botes en qualsevol de les seves 2 terrasses (interior i exterior). (Carrer Frederic Bernades, 5-7)

4. Hostal Rusó: Establiment rústic i d’aires muntanyosos. Trobareu una opció senzilla i còmoda per menjar un menú diari a la vila amb tota la família. (Pujada de l’Esgésia, 2)

5. El Tupí: Menjar casolà amb racions abundants. Si busques un lloc sense pretensions i amb un bon tracte, enhorabona, l’has trobat! (Carrer de Raval, 46)

TRADICIONAL:

7. Cal Cofa: Un clàssic a la zona. Especialitzats en cargols, carns i cuina casolana de Catalunya. Carta amb productes típics i de temporada. Atreveix-te amb els seus suggeriments! (Carrer Frederic Bernades, 1)

8. Hípica Mas Rodonell: Un dia a l’Hípica és sinònim de diversió, família i gastronomia. Gaudeix de la seva carta en un entorn natural i en contacte amb els animals. (Antic Camí d’Ur, s/n).

INFORMAL:

9. Pizzes Nacho: Aquí manes tu. Podràs elaborar la teva pròpia pizza amb 3 bases diferents, a més a més estan boníssimes! Què més necessites a part d’una Lybica? (Avinguda de Catalunya, 42)

10. Food Troc: Cita obligada per prendre les millors hamburgueses de la zona. Res a veure amb les burgers de la ciutat, t’ho assegurem! (Plaça Major, 6).

11. El Jardí de la Plaça: Bar encantador i molt situat on podràs prendre una Lybica acompanyat dels teus amics o família. Ah! I no t’oblidis de provar les seves tapes, són boníssimes! (Plaça Major, 2)

12. Plus by Can Ventura: La brasa és la seva especialitat però a més a més trobaràs música en directe per fer de la teva estada un dia diferent i amb molt ritme! (Carrer del Raval, 69)

17. Va de Vins: La bona birra marida amb el bon vi. Per això, si busques un bon vi per acompañar unes tapes i un producte de qualitat, aquest es el teu lloc! (Carrer Frederic Bernades, 19).

 1. La Cantina: Un restaurant que no falla mai, gaudeix d’una carta variada envoltat de l’ambient més acollidor. (Avinguda de Catalunya, 54)

18. Pizzeria La Bambola: La pizzeria més antiga de Llívia, on et trobaràs amb un servei immillorable i un ambient molt acollidor. (Carrer del Raval, 40).

19. eTapas: Un nou establiment, un nou concepte: se’ns dubte, les tapes mes viatjades de la vila! (Carrer Frederic Bernades, 27).

GOURMET:

13. Trumfes: Menjar de categoria, tapeo i carta per gaudir dels millors plats en un entorn íntim i acollidor. (Carrer del Raval, 27).

14. Can Ventura: Decoració clàssica molt agradable que fan del local un entorn únic per gaudir amb amics. Plats a l’alçada de la cuina més delicatessen. (Plaça Major, 1).

15. La Calèche: Cuina delicada en una carta basada en tapes amb molts detalls i productes del país. (Travessera dels Forns, 7).

6. La Formatgeria de Llívia: Idoni per a grups i parelles, descobreix l’homenatge a la tradició formatgera en forma de cuina popular en aquesta antiga fàbrica de formatges. (Pla de Ro, s/n).

PUB – DISCO:

16. El Pou: Si el que busques és diversió, bon rotllo i ambient aquest és el teu establiment. (Carrer Frederic Bernades, 15).